Webbshop!

Webbshop!2019-11-12T08:08:38+01:00

Webbshop

I webbshoppen kan du snabbt och enkelt köpa rabattresor och periodkort samt fylla på reskassa hemifrån. Ju fler som köper digitala biljetter i förväg, desto kortare blir köerna till bussen och ju snabbare går resan. Skönt, eller hur?

För att kunna använda webbshoppen behöver du ett busskort som du antingen köpt ombord på bussen eller på Skellefteå busstation. Första gången betalar du då en avgift på 25 kronor för att få själva kortet. Sedan kan du återvända det och fylla på det löpande.

I webbshoppen skapar du först en användare och följer sedan de enkla instruktionerna. På baksidan av ditt busskort hittar du ett nummer som du registrerar för att kunna fylla på kortet med resor på specifika linjer eller digitala pengar i form av reskassa som du kan använda på alla våra bussar. Du lägger också till det betalkort som du vill använda för att betala för resorna. Vid registrering dras 10 kronor från kontot för att kontrollera giltighet. Detta återbetalas sedan automatiskt inom några dagar. Det tar max 3 timmar från att du har laddat kortet i webbshopen tills att det går använda i bussen. Pengarna dras från ditt konto direkt men busskortet laddas först när du använder det i bussen (lägger det på bussens kortläsare). Det är anledningen till att du inte efter 3 timmar kan logga in i webbshopen och kontrollera busskortsaldo, det går bara göra efter första ”blippet” i bussen.

Klicka här för att komma till vår webbshop

Så här ser startsidan ut i webbshopen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webbshoppen är enkel att använda, bara att följa de steg som anges och skriva in det som efterfrågas. Men vill man i förväg titta igenom hur det går till så har vi gjort en enklare manual för användande av webbshoppen. Den finns som pdf här: Webbshop-info. 

Har ni förbättringsförslag eller frågor om webbshop-manualen så maila gärna till: info@skebuss.se

 

Det här är de två busskorten som går registrera i webbshopen:

Till toppen