Tänk om! Skellefteå buss tar hand om kollektivtrafiken i Skellefteå, både stadstrafiken och delar av länets linjetrafik. Vi står också bakom flygbussen och skoltransporter.

Samhället är vår arbetsplats. Vi är stolta över att skapa större tillgänglighet och ett enklare vardagspussel, fler arbetstillfällen och nya fossilfria transportsätt på en plats som växer och vill framåt. Vi tror att en hållbar framtid skapas genom omtanke. Att hjälpa till i vardagen och inspirera till långsiktig utveckling. Det handlar om att bry sig. Om varandra. Om platsen där vi bor. Om världen vi ska leva i.

Att vara på väg är vår grej, i alla avseenden. Att testa nytt och förstå hur vi kan bidra i nästa steg. För att lyckas måste vi fortsätta utmana oss själva och andra, med inställningen ”tänk om”.

Skellefteå buss är ett av de större bussföretagen i norra Sverige. Vår totala fordonspark består av cirka 130 fordon. Vi uppdaterar dem stegvis till biogas- eller eldrivna bussar, med målet att 2021 vara helt fossilfria.

Företaget ägs till 100% Skellefteå Stadshus AB, som i sin tur är helägt av Skellefteå kommun.

Service och underhåll av fordonsparken sker vid egna verkstäder i Skellefteå och Burträsk. Fastigheterna i Skellefteå ägs av ett dotterbolag till Skellefteå buss. Garage, egna eller hyrda, finns på 13 orter inom trafikområdet.

Vårt mål är att tillhandahålla de trafiktjänster som våra kunder efterfrågar med hög kvalitet och till en kostnad som gör oss konkurrenskraftiga. Vi vill vara flexibla, ha kompetent personal och vara lyhörda för våra kunders synpunkter och önskemål. Skellefteå buss ska erbjuda trygga resor med god komfort, därför är samtliga bussar utrustade med säkerhetsbälten och alkolås. Det är ett av våra sätt att visa omtanke.