Inlagt den:
1 mars 2024

Förändringar i kollektivtrafiken – nya linje 5 och förändringar på linjerna 70 och 80A

Nu på måndag 4 mars införs några viktiga ändringar i trafiken, som gör att vi på ett ännu bättre sätt kan möta upp det växande behovet av kollektivtrafik i Skellefteå.

NYHET: LINJE 5
Den helt nya linje 5 kommer från och med måndag 4 mars att trafikera Solbacken - Morö Backe - Northvolt norra -Bergsbyängarna Södra. Linjen taktar mot två stora produktionsskift på Northvolt och möter därmed det behov av kollektivtrafik som finns mellan de tillfälliga bostäderna på Solbacken/Nöppelbergsvägen och Northvolt. (Se hela sträckningen för linje 5 på Karta 1, längre ned på sidan)

FÖRÄNDRAD FÄRDVÄG LINJE 80A
Eftersom nya linje 5 kommer att trafikera Morö Backe med en tur för Northvolts skiftslut vid 23-tiden kommer inte längre linje 80A att trafikera Morö Backe. Med start måndag 4 mars kommer Linje 80A istället fortsätta längs Torsgatan, vilket ger fem minuter kortare restid in till centrum. (Se förändring på Karta 2, längre ned på sidan)

LINJE 70 SKA TRAFIKERA FLER HÅLLPLATSER
Linje 70 har tidigare trafikerat till ändhållplats Orrvägen på Sunnanå och sedan kört tillbaka till Östra Navet via Skråmträskvägen. Detta har inneburit att bussen kört förbi hållplatser på Sunnanå utan att vara i trafik.

Från och med måndag 4 mars kommer linje 70 att trafikera även följande hållplatser på Sunnanå: Falkträskvägen – Laxgatan – Sunnanåskolan. (Se förändring på Karta 3, längre ned på sidan)

 

Karta 1 – Linje 5

 

Karta 2 – Linje 80A

 

Karta 3 – Linje 70

 

crossmenu