Meny
Inlagt den:
21 mars 2023

Biljettjustering 1 april

Det här berör endast biljetter som säljs från regiontrafik och vidare till Ursviken eller Skelleftehamn eller vice versa. Inga andra biljetter berörs.

I och med att vi 2023/2024 inför ett uppdaterat biljett- och betalsystem så behöver vi renodla Skellefteå Lokaltrafiks och Länstrafikens taxa. Det här blir den slutgiltiga förändringen som gör Skellefteå Lokaltrafik till en zon i alla avseenden.

Från den 1 april gäller:

Region-rabattkortsbiljetter och Region-periodkort:
Kommer endast säljas till/från Skellefteå Busstation (Centrum). Sträckan i lokaltrafiken från Centrum/Stationsgatan till Ursviken eller Skelleftehamn kommer ingå i den ”fria övergången”. Det blir alltså billigare för dessa resenärer!

Enkelbiljetter och Reskassa:
Länstrafiken kommer att sälja enkelbiljetter från en ort i regionen till Skellefteå busstation och sen behöver resenären köpa en ny enkelbiljett i lokaltrafiken för att åka vidare i Skellefteå Lokaltrafik. Ingen fri övergång på enkelbiljetterna alltså – precis som det är nu. Det blir aningens krångligare och lite dyrare för resenären som ska till Ursviken eller Skelleftehamn, i övrigt ingen skillnad. Men när den nya appen kommer igång så kan resenären köpa biljett hela vägen.

Vi rekommenderar givetvis att ni köper ett rabatt- eller periodkort. Billigast och enklast!

Varmt välkomna i våra bussar!

Frågor och svar för resenärer (fylls på allt eftersom)>>

 

crossmenu