Meny
Inlagt den:
26 april 2023

Reskassan upphör - steg för steg 

I och med att alla de fyra nordligaste länen anpassar sina biljett- och betalsystem till en ny standard så upphör Reskassan. Det här gör vi gemensamt och samtidigt i Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland med tillhörande tätortstrafik. För att alla resenärer ska ha god tid på sig att nyttja den Reskassa man har på sitt busskort och för att man verkligen ska kunna nyttja varje krona på kortet så kommer avvecklingen gå till så här:

Steg 1: Från den 2:a maj 2023 sänker vi gränsen för laddning till mellan 1 och 300 kronor. Det här gör vi för att du som kund ska kunna fylla upp till exakt vad en biljett kostar och därmed använda upp precis hela din Reskassa. Töm din Reskassa redan nu och börja använda andra biljetter som passar dig!

Steg 2: Efter lanseringen av nya appen tar vi bort möjligheten att ladda Reskassa.  Det kommer fortfarande vara möjligt att använda Reskassa till att köpa bussbiljetter om man har pengar kvar på sitt busskort.

Steg 3: Från den 1 april 2024 går det inte längre att betala med Reskassan.

 

För den som idag använder Reskassa så rekommenderar Skellefteå buss i stället:
Enkelbiljett i app om du reser mycket sällan
Rabattkortsresor om du reser ibland
30-dagars periodkort om du reser ofta

Bra att veta: Om du laddar ditt busskort via vår webbshop med Rabattkortsresor (6 eller 10 resor) så blir varje bussresa 6 kronor billigare än om du hade betalat med Reskassa! (gäller vuxenbiljett)

 

Frågor & svar angående Reskassa

Mer information om det uppgraderade biljett- och betalsystemet hittar du på www.skebuss.se/forandringar/

 

crossmenu